Grenzeloze generatie Y kent wel maat

Door in Journalistiek op 1 mei 2015

UTRECHT – De Vereniging van Gereformeerde Studenten te Utrecht (VGSU) viert feest vanwege haar 65-jarig bestaan. Studenten en oud-studenten denken na over de identiteit van hun generatie.

Het logo van de Utrechtse studentenvereniging VGSU. Bron vgsu.nl

Het logo van de Utrechtse studentenvereniging VGSU. Bron vgsu.nl

In het oude kerkgebouw van een evangelische gemeente in het centrum van Utrecht, pal naast de Janskerk en de universitaire faculteit Geesteswetenschappen, hield de VGSU zaterdag haar ‘dies’. Precies 65 jaar geleden werd de vrijgemaakt-gereformeerde studentenvereniging opgericht.

De viering van dat jubileum begon met een intellectueel getoonzet programma. Met twee wetenschappers dachten studenten en oud-leden na over de kenmerken van generatie Y, geboren tussen 1980 en 1995.

Volgens filosoof Maarten Coolen moet elke generatie de vragen van generatie Y over identiteit en goed leven stellen.
Coolen heeft veel contacten met studenten over de vraag wat een goed leven is. ‘Een studente had er niet veel vertrouwen in dat haar generatie die vraag kon beantwoorden: ”De huidige generatie is grenzeloos, ook op het gebied van de moraal.” Zij zegt daarmee dat een generatie zonder grenzen ook geen maat kent. Daar ben ik het niet mee eens.’

Dit artikel verscheen maandag 20 april 2015 in het Nederlands Dagblad. Lees het gehele artikel op de website van de krant.

Comments are closed.